Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17sep14


Unitat de fet amb el 9-N


Després de setmanes d'estira i arronsa, finalment la corda ha deixat de dringar: CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP han acordat una proposta de resolució conjunta en què aposten per celebrar la consulta del 9 de novembre amb "totes les garanties democràtiques possibles". Una proposta que també ha tingut el suport de Joan Ignasi Elena, no adscrit, i els díscols del PSC Núria Ventura i Marina Geli. 89 vots a favor i 44 en contra, que sumen PSC, PP i C's. (Dues diputades, Marta Llorenç i Rocío Martínez Sampere estan de baixa per malaltia.)

Una resolució conjunta i d'alt valor simbòlic amb què han resumit els dos dies de debat de Política General i la qüestió central de la política catalana. Aquest és el concepte que ha unit de nou els quatre partits que ja van pactar data i pregunta el passat 12 de desembre i que ha afegit els crítics.

El text insta el president de la Generalitat a convocar la consulta "d'acord amb els marcs legals", sense concretar-los. També reclama consultar el Parlament quan les circumstàncies del procés ho requereixin. Un text que agafa embranzida quan només falten tres dies perquè s'aprovi la Llei de Consultes.

ERC i ICV-EUiA s'abstenen a la "desobediència civil" de la CUP

Per altra banda, la CUP s'ha quedat sola defensant la desobediència civil si el Tribunal Constitucional prohibeix la consulta sobiranista del 9-N. Bé, sola del tot tampoc perquè una diputada de CiU, Ramona Barrufet, hi ha votat a favor per error. Així ha comptat amb 4 vots a favor. Tant ERC com ICV-EUiA s'hi han abstingut i CiU, PSC, PP i C's hi han votat en contra. D'aquesta manera, ERC que havia apuntat que hi votaria a favor se n'ha estat per no generar més malestar a CiU. Una prova més de la unitat de fet, potser dèbil, però de fet.

[Font: Per Quico Sallés, Nació Digital, Barcelona, 17sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 18Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.