Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20sep14


Marta Rovira: «No cal anar predicant la desobediència civil»


La secretària general d'ERC, Marta Rovira, considera que "no cal anar predicant la desobediència civil" si el Tribunal Constitucional recorre la llei de consultes, perquè la paraula pot ser "impactant" per a algunes persones.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha recordat que la seva formació no veu necessari votar la desobediència civil al Parlament i que ho va fer en contra d'una resolució en aquest sentit durant l'últim Debat de Política General. Ha afirmat que està a favor de les desobediències civils pacífiques que han defensat els drets civils al llarg de la història, però ha remarcat que "no cal que parlem de desobediència civil pacífica" perquè, segons ella, el que es veu als carrers cada Diada és una forma de reivindicar el dret a decidir.

"Estic d'acord que no hem d'anar predicant la desobediència civil amb aquestes paraules, perquè en definitiva l'estem fent, i de vegades la paraula desobediència pot ser impactant més o menys per a algunes persones", i s'ha preguntat com catalogar allò que es reclama cívicament als carrers.

Ha afirmat que allò que els partits han d'obeir són aquelles lleis aprovades al Parlament dins del marc constitucional, i ha remarcat: "Quan arribi el moment, decidirem la millor manera de continuar sent lleials al que han decidit la majoria de ciutadans de Catalunya", ha reblat.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 20sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 22Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.