Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20sep14


435 ajuntaments estan disposats a col·laborar amb la consulta


La meitat dels municipis catalans han respost a la carta que va enviar la Generalitat sol·licitant-los la seva col·laboració per a la consulta del 9-N. En concret, 453 municipis catalans ja han comunicat al Govern que estan disposats a col·laborar amb la consulta. Així ho han fet saber per carta a la vicepresidenta i consellera de Governació Joana Ortega, segons ha pogut saber l'ACN. En canvi, 13 municipis han manifestat que no hi estan disposats mentre que 5 han expressat dubtes de procediment. Aquesta és la resposta a la carta que el passat 26 de març la vicepresidenta va enviar a tots els ajuntaments catalans per demanar-los la seva col·laboració. Els que han negat el seu suport són els governats pel PP com Badalona i Castelldefels així com els de l'àrea metropolitana a mans del PSC com Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet de Llobregat o Terrassa.

Els ajuntaments socialistes que neguen la seva col·laboració per organitzar la consulta del 9-N argumenten que només facilitaran la seva ajuda si la consulta és legal i acordada. Es tracta dels municipis de més població que estan governants pel PSC. Però també hi ha ajuntaments socialistes, mitjans i petits en població, que sí han manifestat que estan disposats a col·laborar amb el dispositiu de la consulta.

En total, gairebé el 50% des municipis catalans han respost la petició de la vicepresidenta Ortega, un percentatge d'ajuntaments que representen el 75% de la població catalana. Tot i que la carta enviada per la vicepresidenta no ho especificava, Governació demana ajuda especialment per trobar espais de titularitat municipal per posar les urnes i suport de les policies locals, com és habitual en totes les eleccions. L'operatiu del Govern preveu que hi hagi 8.000 urnes i 3.000 punts de votació repartits per tot el territori.

Segons el Govern, no és imprescindible la col·laboració dels ajuntaments per elaborar el cens de la consulta que es basa en el padró municipal, ja que es configurarà en base de les dades de l'Idescat que, segons aquestes fonts, es van actualitzant de manera periòdica i automàtica.

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 20sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 22Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.