Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20sep14


The New York Times: «Espanya cometria un error si nega a Catalunya el vot»


El No a la independència d'Escòcia és la notícia destacada de la premsa internacional de referència. The New York Times, per exempe, dedica l'editorial signat per Roger Cohen a l'efecte escocès sobre el procés català, i envia un missatge clar al govern espanyol: "Espanya cometria un error si nega a Catalunya un vot similar al que ha fet Escòcia", i afegeix que "la unió només pot ser un clam legítim si està preparada per provar la seva força a les urnes. La independència d'Escòcia hauria fet estralls durant un temps, però una Escòcia independent no era una idea menys inconcebible que la d'una Catalunya independent".

L'editorialista afegeix que "Escòcia no vol anar sola. Però tampoc vol continuar igual", per aquest motiu emplaça Cameron a "complir la seva promesa d'una major descentralització del poder a Escòcia, i per a altres àrees de la Gran Bretanya, si respecta aquest resultat".

D'altra banda, assegura que "Escòcia ha donat una lliçó important a Cameron", i li recorda que es va comprometre a fer un referèndum sobre la pertinença del Regne Unit a la UE: "És hora de declarar sense ambigüitats que les mateixes qualitats que han prevalgut a Escòcia, el seny, l'interès econòmic, la tolerància, l'obertura, la diversitat i l'ecumenisme cultural, són també una qüestió irrefutable per la Gran Bretanya a Europa", rebla el rotatiu.

[Font: Per G.A., Nació Digital, Barcelona, 20sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 22Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.