Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25sep14


La principal diputació espanyola, pel 9-N


La Diputació de Barcelona és la principal diputació de tot l'Estat espanyol. La que té més pressupost i la que representa a més ciutadans -un 74,7% del total de la població catalana. Aquest migdia, el plenari d'aquesta institució s'ha mostrat obertament partidari de la consulta independentista del 9 de novembre, amb els vots de CiU (19), ICV (4) i ERC (2), i l'oposició de PSC (17) i PP (6). "El 9 de novembre volem votar, el 9 de novembre s'han de posar les urnes, perquè els ciutadans ho estan demanant i perquè tenim l'obligació d'escoltar a la gent. Totes les revolucions són en contra de l'Estat legal, i són els ciutadans els que amb les seves accions poden legitimar les lleis", ha resumit el portaveu de CiU a la institució, Joan Carles García Cañizares.

En tant que la Diputació Provincial de Madrid va ser dissolta el 1983, i les seves funcions van passar a la Comunitat de Madrid, la Diputació de Barcelona és la principal institució de les seves característiques de tot l'Estat. Aquest ens, avui, ha aprovat una moció que es compromet amb el 9-N, que "dóna ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria" i que es compromet a traslladar-ho "al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea".

El portaveu d'ICV al plenari, Àlex Mañas, ha reivindicat que el text s'inscriu "en la millor tradició del catalanisme d'esquerres i del PSUC", i ha proclamat: "No hi ha dubte que acabarem votant, i decidint lliurement el nostre futur. Hi ha una demanda de poder ser lliures. Els escocesos no són independents, però són lliures, perquè han decidit lliurement què volen ser."

Escòcia també ha estat motiu de referència per a Jordi Portabella (ERC), que ha assegurat: "Aquest procés sorgeix de manera transversal, de baix a dalt, i això ens diferencia d'Escòcia. I aquí també hi ha una majoria silenciosa, però una majoria silenciosa que cada dia és més independentista."

El PP, en contra del PSC

El PSC, contrari a la moció del 9-N, n'ha presentat una de pròpia a favor del federalisme. Aquesta decisió ha servit al PP per arremetre contra els socialistes. "Vostès fan un flac favor al poble espanyol", ha assegurat el popular Alberto Villagrasa.

[Font: Per Bernat Ferrer, Diputació de Barcelona, Nació Digital, Barcelona, 25sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 29Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.