Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27sep14


«We want democracy and peace»


Pas sense volta enrere i clam al món i al ciutadans espanyols. El 129è. president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha signat aquest matí amb una solemnitat gòtica el Decret de Convocatòria del 9-N al Palau de la Generalitat. Un text que, segons el president, "suposa un abans i un després en la llarga història de Catalunya". Un decret que Mas ha utilitzat per dirigir-se directament en castellà al poble espanyol, que no al seu govern, i en anglès als líders mundials per explicar-los que la voluntat dels catalans és tan simple com decidida: voler votar sobre el seu futur polític. "We want democracy and peace " -"Volem democràcia i pau"- ha pregat de manera concloent el president.

L'acte s'ha celebrat amb una sobrietat pròpia d'una gran ocasió, al saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat. Acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l'expresident de la cambra catalana, Joan Rigol, del Govern i dels líders del front sobiranista llevat d'ICV-EUIA, ha estampat la seva signatura a la que és possiblement la decisió més important d'aquest país des de fa 75 anys. De fet, ha tributat el Decret a les "generacions que ens han portat fins aquí".

Amb una aplaudiment desacomplexat, els líders parlamentaris de CiU, ERC i CUP, els consellers i el mateix Mas han donat la benvinguda a un text legal més que clau en el procés sobiranista que viu Catalunya. Mas s'ha adreçat també en castellà i en anglès per dirigir un missatge clar sobre l'expressa voluntat de poder votar del poble de Catalunya sobre el seu futur polític expressada a través de mobilitzacions i de les majories parlamentàries. Una petició inèdita de suport internacional i d'acollida de les demandes catalanes. "Catalunya vol parlar, vol ser escoltada i vol votar", ha definit Mas insistint en la rellevància del caire democràtic de la demanda catalana.

Finalment ha interpel·lat directament al ciutadans de Catalunya atorgant-los el protagonisme del Decret. "El repte és a les vostres mans, ajudeu-nos", ha conclòs Mas just abans de sortir a plaça Sant Jaume on ha estat ovacionat pels centenars de persones que s'hi han aplegat convocats per l'ANC i Òmnium.

[Font: Per Q. Sallés, B. Ferrer, Nació Digital, Barcelona, 27sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 29Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.