Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27sep14


L'Estat avisa: «Suspesa la llei, no es podrà continuar executant»


La reacció del govern espanyol a la convocatòria oficial de la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre no s'ha fet esperar. Quan passaven uns minuts de dos quarts d'una del migdia, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ja s'ha pronunciat: "La suspensió de la llei i del decret serà automàtica, un cop ho dictamini el Tribunal Constitucional. I un cop suspès, no es podrà continuar executant. Això és el que ha passat sempre amb els autos de suspensió del TC."

Santamaría ha informat que ja han iniciat els passos "per promoure els recursos d'inconstitucionalitat contra la llei de consultes. Hem demanat un informe al Consell d'Estat i, quan el tinguem, llavors es reunirà el consell de ministres perquè es pugui presentar el recurs al TC".

Donant per fet que el TC admetrà la petició de l'executiu, ha avisat que, tothom qui ho desacati, estarà cometent una il·legalitat. Preguntada sobre si donava credibilitat a l'argument d'Artur Mas que el 9-N serà una "consulta" de caràcter no vinculant, no pas un referèndum vinculant, ha respost: "Un referèndum ho és amb independència del seu caràcter, vinculant o no."

"Protegir els ciutadans"

Segons Sáenz de Santamaría, el govern espanyol ha de recórrer tant la Llei de Consultes com el decret de convocatòria del 9-N perquè "té l'obligació de protegir els seus ciutadans". "Cap govern no pot transigir en allò que no li és propi. El conjunt del poble espanyol s'ha donat una democràcia, i s'han de respectar les seves regles i els seus drets. Ni el govern de la nació pot negociar sobre allò que no és seu, no hi ha res per sobre de la voluntat sobirana del poble espanyol", ha insistit.

[Font: Per B. Ferrer, Nació Digital, Barcelona, 27sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 29Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.