Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27sep14


Mas: «Si ens ho enfonsen tot, entenem que no cal la legalitat»


El president de la Generalitat, Artur Mas, entén que "si el Tribunal Constitucional ho enfonsa tot manu militari, això ja no és un missatge de legalitat. És un missatge diferent. I davant d'un missatge diferent, les formacions polítiques catalanes hem d'entendre que no cal ajustar-se a la legalitat". Així de contundent s'ha mostrat en una entrevista a TV3 emesa aquesta nit. Mas ha dit que ell i el seu Govern estan disposats a assumir "tots els riscos necessaris", i ha assegurat que preveu mantenir els preparatius del 9-N tot i que el TC suspengui la llei de consultes i el decret de convocatòria que ha signat aquest dissabte, perquè en qualsevol moment podria aixecar la suspensió.

Mas també ha afegit que el decret s'ha fet de forma "impecable" perquè el tribunal ho tingui molt difícil per anul·lar-lo, i ha confiat que s'aixecarà la suspensió. El punt clau, ha dit, és l'article 2, que estableix que la Generalitat demana opinió als ciutadans per després fer la seva iniciativa legal, política i institucional. "I això és competència nostra reconeguda per la Constitució", ha argumentat. Pel que fa a la internacionalització del procés, Mas ha assegurat que els líders internacionals no diran res fins que no s'hagi votat.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 27sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 29Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.