Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29sep14


Mariano Rajoy: «No»


El Consell de Ministres extraordinari aprova els recursos en contra de la Llei de Consultes i en contra del decret que convoca legalment la consulta sobre la independència del 9 de novembre que durà al Tribunal Constitucional (TC). Com ja era de preveure, la paraula més repetida pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estat: "No".

"El govern no pot fer res diferent del que avui fa", ha deixat clar Rajoy. Afegint-hi tot seguit: "I el pitjor de tot és que Mas ho sabia des del principi." I avisant tant Mas com el conjunt del catalanisme: "Si s'admeten a tràmit els dos recursos, queda automàticament suspesa la vigència de la Llei de Consultes i del decret que convocava al 9-N."

Rajoy ha reivindicat que la seva acció "és coherent amb el que vam anticipar des del 12 de desembre de l'any passat, quan Mas va anunciar la intenció de convocar la consulta. Sempre vam dir que aquesta consulta no se celebraria, perquè atempta contra la Constitució, i hem insistint en aquest argument cada vegada que s'ha plantejat l'assumpte. Avui, complim amb la nostra obligació."

"Contra els drets dels espanyols"

I és que, per Rajoy, la consulta "atempta contra els drets de tots els espanyols" i és "obertament contrària a la nostra Constitució, que consagra que la sobirania resideix en el poble espanyol. Consagra la indissoluble unitat de la nació espanyola. I qualsevol intent de dissoldre-la, hi va en contra".

"És una consulta profundament antidemocràtica", "no hi ha res ni ningú que pugui privar a tots els espanyols del dret a decidir el que és el seu país" i "és fals que el dret a votar es pugui atribuir unilateralment a una comunitat autònoma, negant-lo a la resta de la nació" són altres dels arguments que ha brandat el president espanyol, que no s'ha estat de qualificar de "demagògic" reclamar la votació amb l'argument de "tenir el dret a ser escoltat".

"Deslegitimació injusta"

Rajoy s'ha mostrat especialment crític contra la "política de fets consumats" que creu que fa temps que està duent a terme el Govern. "I després pretén que el nostre govern trobi una solució a les seves postures unilaterals!", s'ha exclamat. "Mai no hi ha hagut una possibilitat real d'acord", ha assegurat, perquè "s'han pres decisions unilaterals, pretenent arribar a un punt de no retorn i forçar els altres a acceptar-ho, sense més".

El president espanyol també ha criticat amargament la "deslegitimació injusta de les nostres institucions democràtiques" que creu que el catalanisme està duent a terme.

"Que els catalans i la resta d'espanyols estiguin tranquils: mentre sigui president, la llei es respectarà en la seva integritat", ha sentenciat.

[Font: Per B. Ferrer, Nació Digital, Barcelona, 29sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.