Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29sep14


El TC, «conscient de la transcendència política» del 9-N


El ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha emès un comunicat posterior a la decisió de suspendre la consulta independentista del 9 de novembre en què explica per què ha anat tan ràpid a admetre a tràmit les peticions del govern espanyol. L'Alt Tribunal assegura que "és conscient" de "la transcendència constitucional i política de les qüestions plantejades, per a la societat espanyola en el seu conjunt i, en particular, per a la catalana", motiu pel qual creu que calia donar-hi una resposta immediata.

En una altra nota informativa, explica que han quedat suspesos tant la Llei de Consultes com el reglament que oficialitzava el 9-N. "Després de l'admissió a tràmit i conforme al precepte constitucional, queden en suspens totes les resolucions o actes dictats en aplicació de la norma i el decret recorreguts", informa.

Ara, el TC informarà al Congrés i al Senat, així com al Parlament i al Govern, que tenen un termini de quinze dies per personar-se en contra del recurs presentat contra la Llei de Consultes, i de vint dies per personar-se en el procediment relatiu a la impugnació del decret.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 29sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.