Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29sep14


Mas: "Tenim un govern espanyol clarament hostil al poble de Catalunya"


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut deixar clar el seu posicionament just minuts abans de l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional del recurs contra la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N, que comporta la seva suspensió automàtica. Mas ha assegurat que el Govern "ho té tot preparat per celebrar la consulta" i ha deixat clar que el recurs presentat per l'executiu Rajoy "és una iniciativa del govern espanyol".

"És important retenir que la iniciativa de suspendre la llei i el decret és del govern espanyol, que la pot exercir o no", ha assenyalat Mas, assegurant que els passos donats per Rajoy demostren que hi ha "un govern espanyol clarament hostil pel que fa a la voluntat de la majoria del poble de Catalunya".

Mas, que ha fet aquestes declaracions en l'acte de presentació del 'Llibre Blanc de la Transició Nacional', elaborat a partir dels informes elaborats pel Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), ha insistit que el posicionament del govern espanyol és el de "ni pregunten ni deixen preguntar", perquè "el que els fa por es la resposta" i ha emplaçat l'executiu Rajoy a fer ells mateixos la pregunta. "Perquè no pregunten ells, que poden preguntar a tots els espanyols o només als catalans", ha indicat.

[Font: Per Jordi Palmer, Nació Digital, Barcelona, 29sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Sep14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.