Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30sep14


El Parlament demanarà al TC que aixequi la suspensió al 9-N


El Parlament presentarà al·legacions i demanarà al TC que aixequi la suspensió a la Llei de consultes després que dilluns l'alt tribunal admetés a tràmit els recursos del govern espanyol. Així ho ha anunciat la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, després de reunir-se amb els membres de la Mesa i a l'espera de la notificació formal. En demanaran l'alçament perquè, entre d'altres, suspendre-la afecta "l'interès general" ja que no es tracta d'una llei exclusiva per a la consulta del 9-N. La presidenta ha explicat que no pertany a la Mesa decidir si cau de l'ordre del dia del ple de dimecres l'elecció de set membres de la Comissió de Control de Consultes, i que serà una decisió "política" a ple.

Després de rebre una notificació oficiosa aquest dilluns el vespre, el Parlament està a l'espera de rebre la notificació oficial per traslladar als serveis jurídics que demanin "immediatament" presentar un incident per a l'alçament de la suspensió cautelar a la llei de consultes -la suspensió al decret de convocatòria és competència del Govern. A partir d'aquí i en un període màxim de quinze dies hàbils el Parlament presentarà al·legacions. La presidenta de la cambra, que ha comparegut acompanyada dels vicepresidents Anna Simó i Lluís Corominas, ha anunciat ja, però, que ho tirarà endavant "en el termini el més breu possible".

De Gispert ha recordat que l'acord del TC és automàtic perquè el recurs és del govern espanyol i ha celebrat que no entri en el fons, en el contingut de la llei. A partir d'aquí el Parlament, que hi va votar a favor amb 106 diputats, recordarà al TC que pot revisar "en qualsevol moment" la suspensió a la llei impugnada per tal que tingui eficàcia i aplicació, i argumentarà que la llei de consultes és d'interès general i no està pensada només per a poder celebrar la consulta del 9-N.

De Gispert ha explicat que s'ha discutit a la Mesa un text de C's en què es demanava que no s'inclogués a l'ordre del ple d'aquest dimecres l'elecció del set membres de la comissió de control de consultes no referendàries. Segons la presidenta, "d'acord amb el reglament, "només el ple" pot ara decidir si es tomba o no de l'ordre del dia, un ordre que va decidir la junta de portaveus la setmana passada. Per fer-ho ho han de demanar al ple 2 grups o una cinquena part de la cambra. Per tot plegat, De Gispert ha apuntat que es tractarà d'una decisió "política". De Gispert ha dit que la designació dels set membres de la comissió de control "no és un acte definitiu", ja que, perquè entri en funcionament, els membres que la componen han de ser nomenats mitjançant un decret del president de la Generalitat. També ha fet referència, com a argument pel Parlament, a l'escletxa que va deixar el mateix TC pel dret a decidir amb la declaració de sobirania.

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 30sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.