Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30sep14


Iceta: «La independència és imparable si es vol durant un temps estable»


El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que la independència de Catalunya és inevitable si l'actual mobilització política i social es manté durant un període de temps més o menys llarg. És a dir, no veu la independència com una possibilitat tangible de forma immediata, però sí en un temps no molt llunyà, motiu pel qual reclama al govern espanyol que actuï més intel·ligent per evitar-ho. "Si a Catalunya hi ha una majoria que vol la independència durant un temps suficientment sòlid i estable, la independència serà imparable. No serà ràpida ni tindrà efectes màgics, però que es produirà, segur. Qui ho dubta?"

Iceta s'ha expressat així des dels micròfons de Catalunya Ràdio, en què també ha reclamat al Govern que acati la suspensió del 9-N formulada ahir del Tribunal Constitucional espanyol (TC), i ha reclamat als partidaris de la independència que "no es donin per vençuts" per aquesta suspensió cautelar.

I és que, segons Iceta, la via de la consulta catalana no és la via correcta per resoldre la situació política actual, ja sigui a favor del federalisme que reclama, ja sigui a favor de la independència. "Cal acceptar la suspensió sense que això tregui raons. I activar els altres dels mecanismes que va apuntar el CATN; ens en queden tres", ha assegurat. "A mi no m'agrada enganyar. I dir als catalans que "farem una consulta només decidint nosaltres" és enganyar-los", ha sentenciat.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 30sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 01Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.