Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30sep14


El Parlament demanarà "l'aixecament immediat" de la suspensió de la Llei de Consultes


La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat aquest dimarts que la Mesa ha acordat presentar "un incident" en què demanarà "l'aixecament immediat" de la suspensió de la Llei de Consultes. Segons ha explicat en roda de premsa, un cop el Parlament rebi la notificació oficial de la suspensió de la Llei de Consultes per part del Tribunal Constitucional, els serveis jurídics de la cambra l'estudiaran per presentar les al·legacions en un termini de 15 dies.

Segons ha avançat De Gispert, entre els arguments que es presentaran en les al·legacions hi haurà el fet que el Constitucional ha suspès de forma automàtica la Llei de Consultes aplicant l'article 161 de la Constitució, que l'obliga a fer-ho sempre que el govern espanyol presenta un recurs sobre alguna decisió d'una autonomia. Per tant, segons De Gispert, no ha suspès la Llei per una qüestió de contingut.

També ha remarcat que presentaran al·legacions argumentant que la Llei és de caràcter general sobre consultes no en concret sobre "la consulta" del 9-N, raó per la qual consideren que "produeix perjudicis" i per això, entre altres arguments, és viable l'aixecament de la suspensió.

D'altra banda, De Gispert ha anunciat que, de moment, es manté en el punt de l'ordre del dia l'aprovació dels set membres de la comissió de control de la Llei de Consultes. La presidenta ha explicat que no pertany a la Mesa decidir si cau de l'ordre del dia del ple de dimecres l'elecció de set membres de la Comissió de Control de Consultes, i que serà una decisió "política" a ple.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 30sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.