Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

30sep14


Pluja d'estels


La pluja és punyetera. Ja pots portar paraigües o impermeable, que t'acaba mullant. S'escola per on vol, i et deixa xop. I, aquest vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona, els milers d'independentistes que s'hi han concentrat per protestar contra la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional espanyol (TC) han quedat ben xops. Mai la climatologia havia passat a ser una metàfora política tan adient. El quadre general venia a dir que, per molts paraigües i impermeables que l'Estat espanyol vulgui posar al procés català, d'una o altra manera la voluntat de les gotes independentistes l'acabaran afectant.

Estoicament, tot i la pluja, l'independentisme ha respost en massa a la crida de l'ANC i Òmnium Cultural de concentrar-se a la plaça de Sant Jaume per manifestar el seu compromís amb el Sí-Sí. Hi havia qui, incrèdul, augurava una participació minsa a la protesta. Que si la retirada de la campanya institucional pel 9-N, que si el Barça... Però quan encara quedava una hora per la convocatòria oficial, a la plaça ja hi havia un moviment més que notable. I, a les set, no només la plaça de Sant Jaume estava plena de milers d'independentistes amb paraigües, sinó també el carrer de Jaume I i el carrer Ferran.

La demostració de força de l'independentisme, doncs, ha estat més que notable. Carme Forcadell i Muriel Casals han agafat el micro per animar encara més els assistents a perseverar en el 9-N i denunciar les malvats del TC. Però la pluja dificultava escoltar gairebé res, i la plaça ha optat per passar a corejar consignes com "Vo-ta-rem!", o cantar "Els Segadors".

De la decisió del Govern de suspendre la campanya institucional pel 9-N, ni mu. L'independentisme reclama la consulta, i els polítics allí presents n'han pres bona nota. Des de Josep Rull (CDC) a Joan-Josep Nuet (EUiA), han vist que l'ANC i Òmnium Cultural no toleraran passos enrere. El TC, per als allí concentrats, queda molt lluny. Si plou, plou. I la pluja mulla. Per molts paraigües que l'Estat es posi.

Seguiment a tot Catalunya

Així mateix, la convocatòria s'ha seguit amb èxit en bona part de les localitats catalanes, amb força concurrència a les principals ciutats. Girona, Lleida i Tarragona han congregat milers de persones, mentre que en localitats com Vic, Manresa i Granollers hi ha hagut també concentracions destacables. A Olot s'ha viscut una de les manifestacions més multitudinàries que es recorden i a Reus hi ha hagut unes 4.500 persones omplint de gom a gom la plaça del Mercadal.

A Terrassa unes 2.500 persones han fet front a la pluja torrencial cridant 'Volem votar', una imatge que s'ha repetit en poblacions de tot Catalunya, com Torredembarra, Altafulla, Vacarisses, Ripoll, Berga i Solsona, entre moltes d'altres. Fins i tot a València s'ha reunit un centenar de persones en defensa de la consulta del 9-N. També hi ha hagut concentracions de suport a Palma i Brussel·les.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 30sep14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.