Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01oct14


El Govern presenta davant el TC la petició perquè aixequi la suspensió del 9-N


Els serveis jurídics de la Generalitat presenten aquest dimecres al matí la petició formal davant el Tribunal Constitucional (TC) perquè aixequi la suspensió de la consulta. Així ho ha anunciat el portaveu del Govern i conseller de la presidència, Francesc Homs, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. Homs ha assegurat que a partir de demà el Constitucional ja es podria pronunciar i aixecar la suspensió cautelar de la consulta, tot reclamant la mateixa celeritat de decisió que ha tingut per admetre a tràmit el recurs del govern espanyol , amb un ple extraordinari celebrat el mateix dia que Rajoy va aprovar i presentar el recursos contra la Llei de Consultes i el decret de convocatòria.

Homs ha insistit a demanar a l'Alt Tribunal que resolgui i sentenciï el més ràpid possible sobre els recursos presentats pel govern espanyol i les al·legacions que els faran arribar el Govern i del Parlament.

El portaveu del Govern ha emmarcat aquestes traves en el procés cap a la consulta en la normalitat, assegurant que era de preveure que hi hauria dificultats. "Cada obstacle l'haurem d'anar sortejant", ha afirmat. "Ningú ens va dir que seria fàcil ni senzill, però no és impossible".

En aquest sentit, Homs ha afirmat que els preparatius per a la consulta seguiran endavant fins el mateix 9-N i ha tornat a justificar la paralització de la campanya institucional per resguardar la seguretat dels empleats públics i particular. "Tot allò que depengui de nosaltres, del Govern, seguirà igual", ha insistit.

Així ha assegurat que el web que el Govern va engegar per la consulta es manté actiu, tot i que sense actualitzar. Des d'aquest dimarts s'ha inclòs aquest missatge: "Com a conseqüència de l'acord del Tribunal Constitucional de suspendre de forma cautelar i temporal la convocatòria d'aquesta consulta, aquest web no s'actualitza".

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 01oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.