Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01oct14


Homs, sobre el 9-N: "No serà ni fàcil ni senzill, però tampoc és impossible"


Màxima determinació per mantenir el 9-N intacte a l'agenda. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha tornat a insistir aquest dimecres als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio' que "no serà ni fàcil ni senzill, però tampoc és impossible".

En aquest sentit, ha subratllat que la suspensió cautelar imposada pel Tribunal Constitucional no farà que el Govern "plegui veles". "Això no s'ha acabat", ha afirmat, com ja va fer ahir després del consell executiu del Govern. Una reunió en què es va decidir aturar de forma "cautelar i temporal" la campanya institucional. Sobre aquest aspecte, Homs ha insistit que en cap cas es tracta "d'un pas enrere", i l'ha tornat a justificar com a mesura per protegir els funcionaris i particulars. "Les responsabilitats les hem d'assumir nosaltres [el Govern]", ha afirmat. Alhora, també ha assegurat que totes les accions que depenguin del Govern "es continuaran fent", com ara la votació de la comissió de control del 9-N, que està prevista en el ple del Parlament d'avui. "Els preparatius continuaran fins que arribi el 9-N", ha conclòs.

El també portaveu del Govern ha evitat donar detalls dels passos que farà l'executiu català a partir d'ara, per "discreció" i "responsabilitat". Tanmateix, ha avançat que aquest matí mateix els advocats del Govern presenten una petició "molt ben fonamentada i sòlida" de per què el TC ha d'aixecar la suspensió.

Homs també ha negat "tensions" per al 9-N entre els consellers durant el consell executiu d'ahir, tal com publiquen alguns mitjans. "Ahir es va fer un acord de Govern amb molta unanimitat", ha dit, alhora que ha afirmat que senten una "certa estupefacció" per "com es presenten determinades coses".

El conseller de la Presidència també ha insistit que el procés seguirà "ben viu" mentre es mantingui intacta la "unitat política" i la "mobilització social". En aquest sentit, ha fet una defensa acèrrima de la unitat: "Tots tenim les nostres coses, però hi som tots, amb els nostres matisos i accents. Això no vol dir que s'esquerdi la unitat". "Tinc una gran confiança amb el que estem fent. És molt sòlid i no s'ha fet mai a la història", ha insistit Homs.

Està previst que el president Artur Mas es reuneixi avui, aprofitant el ple del Parlament, amb els líders dels partits sobiranistes per pactar el full de ruta. En aquest sentit, Homs ha admès que en els pròxims dies "s'hauran de prendre decisions" conjuntes per mantenir el rumb cap al 9-N.

[Font: Ara, Barcelona, 01oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.