Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01oct14


ERC ofereix al Govern funcionaris proconsulta per tirar endavant el 9-N


La secretària general d'ERC i portaveu al Parlament, Marta Rovira, ha ofert aquest dimecres al Parlament funcionaris afins per tirar endavant la consulta del 9-N. El risc d'inhabilitació i sancions administratives dels funcionaris va ser l'argument que va brandar el Govern dimarts per deixar en suspens tots els preparatius de la consulta després de la providència del TC en què la suspenia.

Rovira ha recordat que els terminis van passant a nivell administratiu i d'informació i que, per exemple, el vot anticipat i dels estrangers ja està en risc "malgrat els esforços que s'han fet fins ara per quadrar-ho tot". La número dos d'ERC ha afirmat que "no volem ser còmplices de la suspensió" i que el seu partit es posa "a disposició del govern per assumir les responsabilitats i inhabilitacions que calguin", i fins i tot "se'ns han adreçat funcionaris disposats a assumir les responsabilitats que se'n derivin". "Tenim l'obligació i el deure de seguir", ha dit.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, li ha contestat afirmant que la decisió del TC és "poc jurídica i molt irresponsable, expressen nul compromís amb la democràcia i estan contra el diàleg i el sentit d'estat". Ha dit que "si ERC no en vol ser còmplice, nosaltres [el Govern] tampoc". Més que pensar a implicar funcionaris i saltar-se la suspensió, Homs ha afirmat que el seu govern pensa a aixecar-la. "Ara mateix estem presentant el recurs demanant immediat aixecament de suspensió. Pensem que si el TC té la capacitat de reunir-se ràpid també donarà resposta a dret", ha conclòs.

[Font: Ara, Barcelona, 01oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.