Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

10oct12


Un 74,1% dels catalans està a favor d'un referèndum d'autodeterminació


La majoria dels enquestats pel Centre d'Estudis d'Opinió dóna suport a una consulta per decidir si Catalunya ha d'esdevenir un nou estat d'Europa

CiU s'imposa el 25-N i el PSC s'enfonsa, segons el baròmetre d'intenció de vot

CiU agafa distància i guanyaria les eleccions del 25-N amb un 26,3% dels vots. Segons l'última enquesta del CEO, el PSC s'enfonsa estrepitosament. Passa a ser la quarta força a Catalunya en intenció directa de vot, amb un 3,1%. Li passen pel davant ERC, amb un 5,9%, i ICV-EUiA, amb un 3,4%. El PP també perd suports i es queda amb un 2,8%. Ciutadans obté un 1,4% i, SI, un 1,3%.

L'estudi del CEO també revela que la gran batalla electoral se centrarà en convèncer els indecisos. Són majoritaris: un 34,6%. I es pot deduir que bona part provenen del partit de Pere Navarro atès que, respecte a l'onada anterior, els socialistes perden més de 7 punts.

Els partits defensors de l'estat propi, per tant, s'imposen sobre els partidaris de mantenir o millorar l'encaix de Catalunya amb Espanya. La gran majoria dels catalans, un 74,1%, està a favor de la convocatòria d'un referèndum per decidir si Catalunya ha d'esdevenir un nou estat d'Europa. Només s'hi oposa un 19,9%.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 10oct12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 10Oct12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.