Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01oct14


El PP adverteix per carta els eurodiputats del "desafiament secessionista" català


El pròxim cap de la delegació del PP al Parlament Europeu , Esteban González Pons , ha enviat una carta a tots els diputats de l'Eurocambra per explicar-los que el " desafiament secessionista " de Catalunya és inconstitucional , " profundament antidemocràtic " i no té res a veure amb la realitat d'Escòcia .

La situació d'Escòcia , que va votar en contra de la independència en un referèndum fa dues setmanes , i la situació de Catalunya " no és similar ni resulta equiparable " , assenyala Pons a la missiva , després de subratllar que Escòcia va constituir un regne independent fins que el 1707 va decidir unir-se a Anglaterra .

Catalunya , en canvi , formava part de l'antiga Corona d' Aragó i ha estat part d'Espanya des dels seus orígens , precisa el dirigent del PP , que recorda que la Constitució espanyola , " nascuda del consens entre tots els espanyols " i aprovada per un 90 ,46 % dels catalans , va dotar a Catalunya del " reconeixement més elevat i dels màxims nivells d'autogovern de la seva història".

Ara -afegeix- el Govern de la Generalitat ha decidit " unilateralment " posar en risc aquest èxit " col·lectiu " de catalans i espanyols vulnerant la Constitució , que es fonamenta en la " indissoluble " unitat de la nació i que determina que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol .

Això vol dir, assenyala González Pons, que les decisions que afecten el conjunt dels espanyols s'han d'adoptar " per tots els espanyols , i no per una part" .

La carta, que González Pons incideix en la " greu amenaça " que suposa per a la recuperació econòmica , especialment per a Catalunya . Esmenta que l'agència de qualificació de risc Fitch ha anunciat que el deute català passaria a ser un bo escombraries sense la resta del suport d'Espanya .

En definitiva , sosté el que serà cap de la delegació europea del PP , la consulta " va en contra de la pròpia Catalunya , de les lleis , de la Constitució , divideix els catalans i els allunya d'Europa".

[Font: ARA, Efe, Barcelona, 01oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 02Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.