Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01oct14


Sant Pere de Torelló planta cara i desobeeix el Tribunal Constitucional


L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) ha tirat pel dret i no pensa acatar la prohibició del Tribunal Constitucional, de suspendre qualsevol activitat relacionada amb la consulta del 9 de novembre. El consistori ha situat avui plafons per poder col·locar la publicitat i cedirà els espais als veïns per poder fer reunions o xerrades, tal com ha confirmat l'alcalde, Jordi Fàbrega (ERC), a Nació Digital: "No podem negar al poble el que és del poble, el que ha pagat ell amb els seus impostos". Fàbrega va ser delegat a la Catalunya central amb el govern tripartit i és emmbre de la direcció republicana. A aquesta acció de desobediència ja s'hi han sumat els ajuntaments del Brull i d'Espinelves, també a la comarca d'Osona.

El Tribunal Constitucional va alertar en la seva resolució dictada aquest dilluns que la suspensió cautelar de la Llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N afectava les parts participants -Generalitat, Parlament i Estat- però també tercers, és a dir, altres administracions, entitats, mitjans que publiquin o emetin la publicitat i fins i tot els ciutadans. A més, recull que queden suspeses igualment "les restants actuacions de preparació de la consulta o vinculades a ella", així com els "actes o resolucions que s'hagin pogut dictar en aplicació" de la Llei de consultes.

[Font: Pere Pratdesaba , Vic, Nació Digital, Barcelona, 01oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 02Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.