Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

02oct14


Mas signa el decret per nomenar els membres de l'òrgan clau del 9-N tot i la suspensió del TC


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat aquesta tarda el decret de nomenament dels set juristes que integren la Comissió de Control del 9-N, segons han explicat fonts de la Generalitat. El Parlament va aprovar ahir els noms dels set juristes, pactats entre CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, però el nomenament només pot ser oficial després de la signatura del president. Aquest pas col·lisiona amb la suspensió dels preparatius del 9-N que va emetre dilluns el Tribunal Constitucional (TC).

"És un pas ferm que compromet el president", ha assenyalat als passadissos del Parlament el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha explicat que el decret entra en vigor demà divendres mateix, dia previst per a la cimera entre partits sobiranistes que ha de deliberar sobre el futur del 9-N. "Estem convençuts que és un pas que es pot fer", ha apuntat Homs en termes jurídics.

"Vigència corresponent"

Segons el text del decret, el nomenament es fa "als efectes de la vigència corresponent". En aquests moments, la llei de consultes està suspesa pel TC, de la mateixa manera que també ho està el decret de convocatòria.

Pel que fa a la constitució de les comissions territorials, el conseller ha indicat que s'està buscant la fórmula per fer-ho de manera que no "afecti" el personal funcionari.

[Font: Per O. March I R. Tugas, Ara, Barcelona, 02oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 03Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.