Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

04oct14


Trias, als ajuntaments sobiranistes: "És un dia històric, hem aconseguit fer pinya com fa 100 anys"


Nova imatge de fortalesa i unitat del procés cap a la consulta del 9 de novembre, ara del món municipal. Més de 900 alcaldes catalans fan entrega aquest dissabte al matí dels certificats dels acords de ple en suport a la consulta del 9 de novembre promoguts per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència. L'acte es fa l'endemà de la renovació del compromís del Govern i els partits favorables al dret a decidir sobre la independència amb la consulta del novembre.

Als alcaldes, que representen el 96% dels municipis catalans, els ha rebut primer l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per després dirigir-se al Palau de la Generalitat a fer entrega dels acords al president de la Generalitat, que estarà acompanyat per una delegació de la mesa del Parlament encapçalada per la presidenta Núria de Gispert. Trias els ha assenyalat el caràcter "històric" de la cita i ha recordat que s'ha reeditat l'esperit de fa un segle, quan els ajuntaments del país van defensar l'autonomia.

En l'acte, l'expressió d'una autèntica "revolució dels ajuntaments", en paraules de Miquel Buch, també hi prendran part els presidents de l'ACM i l'AMI, Miquel Buch i Josep Maria Vila d'Abadal respectivament, i els presidents de les quatre diputacions catalanes: Salvador Esteve (Barcelona), Joan Giraut (Girona), Joan Reñé (Lleida) y Josep Poblet (Tarragona).

Un acte que evoca el de 1918

L'entrega dels acords de ple municipals es produeix 96 anys després de la concentració de 1.046 alcaldes a la plaça de Sant Jaume per mostrar el suport del món local a la Generalitat en defensa de l'autonomia, en un procés que va acabar posant les bases del primer projecte estatutari.

[Font: Per Marc Colomer I Oriol March, Ara, Barcelona, 04oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 06Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.