Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

07oct14


Homs: "La consulta és viable i es farà el 9-N"


El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que "la consulta és viable i es farà el 9-N", i ha negat que hi hagi cap data per no celebrar-la. Ho ha dit després que dilluns situés en l'entorn del 13, 14 i 15 d'octubre la data per decidir si era possible celebrar la consulta amb totes les garanties democràtiques. "La gent votarà. No hi ha un deadline, hi ha uns terminis que s'hauran de reajustar, però al servei que es faci", ha subratllat Homs en roda de premsa, on s'ha mostrat convençut que es mantindrà la unitat política durant tot l'itinerari fins al 9-N.

Homs ha negat discrepància amb ERC després que dilluns reconegués que la setmana que ve s'hauria de decidir si es pot fer la consulta amb garanties i els republicans li demanessin explicacions per aquestes declaracions. El conseller ha negat que hi hagi cap data límit, i ha insistit un cop i un altre que la consulta es farà el 9-N, remetent-se a unes declaracions del portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, que ha reconegut que hi ha una sèrie de coses que cal preparar amb temps perquè la consulta es pugui celebrar.

El conseller ha assegurat que el propòsit del Govern és seguir endavant i s'ha mostrat convençut que ho farà acompanyat per les forces que es van reunir divendres al Palau de la Generalitat, sortejant els obstacles que posi l'Estat.

Sobre la renúncia de Joaquim Brugué a la comissió de control de la consulta, Homs ha reiterat que respecta la seva decisió, però sí que ha afegit que "ho podia haver dit abans". En tot cas, ha indicat que això no impedeix que els altres sis membres puguin anar treballant.

D'altra banda, després que el TC no hagi inclòs en la seva reunió d'aquest setmana els recursos catalans perquè aixequi la suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria, Homs ha demanat a l'alt tribunal que tingui "la mateixa diligència" que varen tenir a l'hora de reunir-se per admetre a tràmit els recursos del govern espanyol.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 07oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 08Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.