Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

11oct14


Mas llança un avís a ERC: "Que la temptació partidista no ens confongui: l'adversari és l'Estat"


A les portes de la setmana clau pel bloc sobiranista per decidir si és possible tirar endavant la consulta del 9 de novembre, suspesa pel Tribunal Constitucional (TC), Artur Mas ha volgut llançar un missatge d'alerta als seus socis pel dret a decidir (en especial, sense citar-la explícitament, a ERC): "Que la temptació del joc partidista no ens confongui: l'adversari és l'Estat".

Mas ha aprofitat la seva intervenció en el Dia dels Convergents, la festa del partit celebrada a Manresa, per recordar a ERC que en les eleccions del 2012 els electors van repartir "responsabilitats", de manera que no només li toca donar la cara al Govern de CiU. Fent servir un símil futbolístic per referir-se a la competència electoral entre CiU i ERC, ha considerat legítim "intentar ser titular en el teu equip", però "una altra cosa és jugar a favor de l'adversari, que és l'estat espanyol". Si els partits catalans "fan pinya", ha dit, el procés sobiranista "probablement sortirà bé". Per aquest motiu ha fet una crida als partits pro consulta perquè siguin "part de la solució, no del problema" i ha subratllat que "mai cap partit català havia anat tan lluny" com CDC en la "defensa de Catalunya".

"En aquest país hi haurà un abans i un després del que estem fent". Amb aquesta reflexió ha arrencat l president de la Generalitat, la seva intervenció a Manresa, on ha volgut expressar també el seu "homenatge amb lletres d'or" a la "Catalunya resistent" que en les pitjors condicions possibles "se'n va sortir". "Tenim fe en Catalunya", ha reblat.

Mas ha posat en dubte les conviccions democràtiques de l'estat espanyol, en intentar per tots els mitjans possibles impedir la consulta del 9 de novembre. "L'Estat ens està ensenyant la seva cara més intolerant, més prepotent", ha denunciat. "L'Estat tira pel dret i fa pam i pipa a la democràcia", ha comentat. Segons Mas, l'Estat està convertint la Constitució en un "trágala", en una "gàbia" per retenir Catalunya.

[Font: Per Roger Mateos, Manresa, Ara, Barcelona, 11oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 13Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.