Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

14oct12


Mas: "La consulta es farà en els pròxims 4 anys"


El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, s'ha compromès a fer "el que calgui" per celebrar la consulta d'autodeterminació de Catalunya la propera legislatura. "La consulta es farà en els propers quatre anys. Després s'obrirà un procés que trigarà uns quants anys més, no ho sé, però la consulta ens hem de conjurar perquè es faci en els propers quatre anys. L'hem de poder fer i farem el que calgui", ha advertit Mas després de ser proclamat candidat de CiU.

Així, en un discurs llargament ovacionat pels quadros dirigents de CiU, Mas ha assegurat que la consulta es farà apel·lant a la legislació estatal, o bé canviant-la, i en cas contrari, establint un marc legal català o apel·lant a la legislació internacional.

El president ha cridat a convèncer els que ara tenen por i dubtes per acabar configurant una majoria social que serà "imbatible" malgrat la "incomprensió, la ignorància i el menyspreu" de les "oligarquies de l'Estat". Segons el president del govern, l'objectiu de "l'oligarquia" de l'Estat és "trepitjar" Catalunya i ha afirmat: "Només demanem una cosa, que ens deixin votar en pau".

En aquest sentit, Mas ha carregat durament contra el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i l'ha acusat de pretendre explicar la història espanyola com si fos l'Espanya "una, gran i lliure" de Franco. "El que es pensen és que hem d'explicar la història d'Espanya com ells la voldrien explicar. Però a l'escola catalana s'explica Espanya com un estat plurinacional i no com una, gran i lliure'", ha exclamat en el seu discurs de proclamació com a candidat.

També el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida s'ha referit a les polèmiques declaracions de Wert. Al seu parer, als espanyols els aniria millor si "intentessin catalanitzar una mica Espanya". De fet, Duran s'ha preguntat on està la Constitució que tant defensa el PP quan es pretenen anular les competències de Catalunya en matèria d'educació. "On és la Constitució que ara tan ensenyen com a norma sagrada que no es pot vulnerar?", ha qüestionat.

Les declaracions de Wert apostant per "espanyolitzar" els estudiants catalans han portat cua i han arribat fins al Consell Nacional conjunt de CiU. Actuant ja com a candidat, Mas s'ha preguntat com pot ser que des d'Espanya es digui que els catalans han muntat una escola, no per preparar els seus estudiants, sinó per configurar una "fàbrica d'independentistes". "Com si ara, emulant altres temps, ens dediquéssim a la formació de l'esperit independentista", s'ha queixat.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 14oct12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 16Oct12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.