Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

14oct14


Santi Vidal: «El TC no pot impugnar una consulta alternativa perquè es planteja dins de la legalitat»


El jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal ha considerat una "decepció" la renúncia del Govern i del president de la Generalitat, Artur Mas, de declinar la convocatòria de la consulta del 9 de novembre en els termes que estava formulada en el decret suspès pel Tribunal Constitucional (TC).

En declaracions a "Els Matins" de TV3, recollides per Europa Press, el jutge ha atribuït la decepció al fet que "entre una consulta i un referèndum hi ha una diferència enorme", per no ser vinculant la via escollida. "M'hagués agradat molt que el TC hagués aixecat la suspensió cautelar", ha assenyalat el jutge, que ha remarcat que els ciutadans estarien disposats a acceptar qualsevol solució sempre que sigui conjunta.

Pel que fa a la consulta alternativa que ha plantejat el govern català, el jutge ha assegurat que el Tribunal Constitucional no la pot recórrer perquè "s'estaria plantejant amb una legislació vigent i que no ha sigut impugnada en el seu moment".

S'ha mostrat satisfet pel fet que el CGPJ hagi rebutjat suspendre'l cautelarment de les seves funcions pel seu esborrany de Constitució catalana, "perquè demostra que tot és opinable". "Aquesta mania que la llei és una i no es pot tocar demostra que que els jutges tampoc es posen d'acord, per la qual cosa el missatge que donen és bo", ha opinat el jutge.

[Font: Nació Digital, Ep, Nació Digital, Barcelona, 14oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 15Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.