Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

24oct14


Barclays avisa els inversors que "el risc" de la independència a Catalunya és real


Un informe de 13 planes del banc britànic Barclays dedicat, exclusivament, a Catalunya, avisa els inversors que "el risc" de la independència és real". Adverteix que els mercats estan sent "massa complaents" en passar per alt aquest risc perquè, segons l'entitat, "la probabilitat d'una independència no és menyspreable". A diferència d'altres consultores, Barclays considera que aquests riscos "tenen el potencial de desencadenar una major volatilitat" que podria arribar a requerir, "probablement" d'algun tipus d'intervenció per part del Banc Central Europeu (BCE) per limitar el contagi.

El banc britànic aclareix que encara no està clar encara com se celebrarà la nova consulta del 9-N, però que més enllà d'això "el més important" és que segurament hi haurà eleccions anticipades i ERC, "el partit d'esquerra radical i independentista", lidera les enquestes. "Si ERC rep una àmplia majoria, la independència podria arribar per la via ràpida, un escenari que no es pot desestimar del tot", afegeix. L'entitat considera que ICV és un partit independentista.

[Font: Per Mariona Ferrer i Fornells, Madrid, Ara, Barcelona, 24oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 27Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.