Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29oct14


L'Estat impugnarà el nou 9-N per la pregunta


El govern espanyol impugnarà la consulta alternativa del 9 de novembre argumentant que la Generalitat manté la pregunta sobre si els catalans volen que Catalunya esdevingui un estat independent i s'hi ha implicat a l'Administració catalana amb instruccions als funcionaris i als Mossos, encara que no figurin en cap ordre oficial escrita, segons han informat fonts governamentals.

L'executiu de Mariano Rajoy està a l'espera de l'informe urgent del Consell d'Estat per veure quina és la via jurídica que s'utilitza per a recórrer el nou 9-N -tècnicament un procés de participació ciutadana- a què apel·la el president de la Generalitat, Artur Mas. La comissió permanent del Consell d'Estat -que presideix l'expresident de les Corts Landelino Lavilla- aprovarà aquest dijous el dictamen que li ha sol·licitat el govern espanyol sobre la legalitat de la nova consulta alternativa convocada per la Generalitat després de la suspensió de la consulta no referendària per part del TC a instàncies de l'executiu de Rajoy i del PP i el PSOE.

Les dues potes de la impugnació

El dictamen del Consell d'Estat és preceptiu però no vinculant. Si, tal i com preveu el govern, el Consell d'Estat emet dijous mateix l'informe, el divendres el consell de ministres aprovarà el recurs. Segons fonts governamentals, la impugnació del Govern pivotarà al voltant de dos eixos : el manteniment de la pregunta -"Vol que Catalunya esdevingui un Estat" i "En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?"- i la implicació de l'administració de Catalunya en aquesta nova consulta .

El govern espanyol ha recopilat els últims dies tots els passos realitzats per la Generalitat per aportar-los com a proves del que consideren que és un "frau de llei" amb el qual "pretén aconseguir un resultat prohibit mitjançant un camí alternatiu". Perquè el govern del PP, després de menysprear el nou 9-N, ara diu tenir clar que darrere el procés participatiu hi ha un "referèndum encobert"

[Font: Ara, EP, Barcelona, 29oct14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.