Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

02nov14


Carme Forcadell: «Hem d'anar a votar per dignitat democràtica»


La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, afirma que el poble de Catalunya ha de poder participar en el 9-N per "dignitat democràtica". Quan falta just una setmana per a la jornada, i amb una possible suspensió cautelar del Tribunal Constitucional a instàncies de la impugnació del govern espanyol, Forcadell ha declarat en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio que s'ha de poder "defensar la llibertat d'expressió". "No parlem d'independència, sinó de democràcia", ha assenyalat aquest diumenge, afegint que el Govern ha d'estar també al capdavant del procés participatiu.

Per a Forcadell, el dictamen del TC no canviaria "absolutament res" en tractar-se d'un "tema jurídic", quan "estem parlant de democràcia". "Ells ens volen coartar la nostra llibertat d'expressió (...) el que està passant ara et recorda temps passats, malauradament", ha dit en un altre moment de la conversa radiofònica la presidenta de l'ANC. Tot i així, la presidenta de l'ANC està convençuda que es podrà anar a votar.

Carme Forcadell també ha volgut matisar el missatge adreçat al president Mas en l'acte central de la campanya 'Ara és l'Hora' el passat 19 d'octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. "Vaig demanar , no exigir eleccions", ha dit. "Vaig exigir unitat dels partits per enfortir el 9-N", ha afegit, expressant la seva satisfacció pel fet que les formacions pro-consulta han restablert el treball conjunt. En aquest sentit, considera que més enllà del 9-N "ha d'haver eleccions" perquè el procés de diumenge vinent "no genera cap mandat democràtic" i el Parlament necessita d'un mandat "per avançar".

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 02nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en España
small logoThis document has been published on 03Nov14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.