Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

04nov14


Diputats de CiU, ERC i ICV fan demà una denúncia internacional contra el govern espanyol


Càrrecs electes sobiranistes del Parlament, de l'àmbit municipal, de les Corts i el Parlament Europeu de CiU, ERC i ICV-EUiA signaran demà un escrit per denunciar a nivell internacional les "dificultats que posa el Govern central al dret a decidir dels catalans".

Fonts parlamentàries han explicat que a l'acte de demà, del que s'ha desmarcat la CUP, participaran càrrecs electes de CiU, ERC i ICV-EUiA amb l'objectiu de donar un missatge de "denúncia" del Govern que sigui "potent" i revestit de "transcendència institucional".

Els càrrecs electes signaran demà l'escrit en un acte en el qual no es preveu l'assistència del president català, Artur Mas, que no participa en aquest tipus d'esdeveniments perquè desitja mantenir el seu rol institucional, malgrat que és una proposta que recolzaran els diputats i dirigents de CiU.

Sí que presidirà l'esdeveniment, en canvi, la presidenta del parlament català, Núria de Gispert (CiU).

A proposta d'ICV, els partits sobiranistes, amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i altres entitats, han preparat així un document de denúncia contra el Govern central que remetran a les institucions internacionals com forma de "pressió política".

El text, que es llegirà íntegrament demà, farà un repàs dels passos donats fins al moment en l'"exercici del dret a decidir" i sol·licitarà a les institucions europees i internacionals que portin a terme totes les actuacions necessàries per "garantir" que els catalans puguin decidir "democràticament" el seu futur polític.

Després de l'acte de demà, es farà extensiva l'acció en ajuntaments catalans perquè també el recolzin i, finalment, s'oferirà, en una versió reduïda, als ciutadans el 9 de novembre perquè el subscriguin si així ho desitgen.

La firma d'aquest document es realitzarà en paral·lel al procés participatiu del 9N, impugnat pel Govern, amb el qual la Generalitat pretén recollir l'opinió dels catalans sobre la doble pregunta de si volen que Catalunya sigui un Estat i, en cas afirmatiu, si desitgen que aquest sigui independent.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 04nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 05Nov14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.