Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

04nov14


El Govern ha decidit mantenir el 9N i convocar als membres de el Pacte Nacional pel Dret a Decidir


En roda de premsa després del Consell Executiu del Govern, ha explicat que la demanda contra el Govern central serà per "atemptar contra el dret de participació, contra el dret de la llibertat d'expressió i contra el dret de llibertat ideològica".

També ha dit que "tot és a punt per al 9N i el Govern manté el procés participatiu, que és una forma de garantir la llibertat d'expressió".

A més, la Generalitat es defensarà davant la decisió del TC d'aquest mateix dimarts: "Presentarem al·legacions per fer entendre que el que el Govern espanyol vol prohibir no ho fem des d'octubre".

El president Artur Mes ha demanat reunir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, perquè "cal estar units per defensar tots junts i amb rotunditat la llibertat d'expressió".

Demanda al suprem

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha considerat també que el Tribunal Suprem (TS) "hauria de poder donar" abans del diumenge 9 de novembre una resposta a la demanda que presenta aquest mateix dimarts la Generalitat contra el Govern central per haver demanat al Tribunal Constitucional (TC) impugnar el procés participatiu.

La demanda, a través del procediment especial per a la protecció dels drets fonamentals, afirma que l'Executiu central ha arribat a "atemptar contra el dret de participació, contra el dret de la llibertat d'expressió i contra el dret de llibertat ideològica", ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

En preguntar-se-li si preveu actuacions de Fiscalia per la voluntat del Govern de mantenir el nou format del 9N malgrat la suspensió dictada aquest dimarts pel TC, ha constestat: "Espero que tothom compleixi la llei. Per tant, no, no temo per res".

Per a Homs, la qual cosa està en joc és el manteniment a Catalunya de drets fonamentals que estableix la legislació vigent, com la llibertat d'expressió i la de pensament.

També ha donat fe que el president Artur Mas i tots els consellers coincideixen en l'estratègia del Govern després de la suspensió, i ha negat discrepàncies: "Li dic que no", ha dit, i ha recordat que les deliberacions del Govern són secretes per llei, per la qual cosa no pot afegir res sobre aquest tema.

"Confusió" del Govern central

Per al portaveu de la Generalitat, el Govern central està jugant a la carta de la confusió: "No se'ns pot prohibir allò que no estem fent. Aquí hi ha una confusió, no del TC, que no ha entrat en el fons de la qüestió".

Com ja va fer aquest dilluns el propi Homs en roda de premsa, el Govern considera incorrecte assegurar que la consulta del 9N i el procés participatiu són el mateix.

Així, ha recordat que precisament va haver-hi polèmica entre els partits proconsulta pels canvis que va introduir la Generalitat després de la suspensió cautelar de la primera votació, que emanava de la Llei de consultes no referendàries que va aprovar el Parlament al setembre i del decret de convocatòria que va signar Mas.

Preguntat per si la Generalitat desobeeix al TC en mantenir la votació, ha contestat: "Allò que el Govern espanyol no volia que féssim fa pràcticament un mes que no ho fem", en al·lusió al primer format de 9N.

[Font: Catalunya Press, Barcelona, 04nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 05Nov14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.