Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

24oct12


Maria Badia: "Se m'ha dit que no havia d'internacionalitzar el conflicte"


"Se m'ha dit que no s'havia d'internacionalitzar el conflicte", ha assegurat l'eurodiputada socialista Maria Badia en un comunicat, després que aquest dimecres al matí el PSOE hagi acceptat la seva dimissió com Secretària General de la Delegació Socialista espanyola al Parlament Europeu per enviar una carta a la Comissió Europea en que denunciava les amenaces militars contra Catalunya.

El passat dilluns, Badia, juntament amb altres tres eurodiputats catalans -Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raul Romeva (ICV)- van signar una carta denunciant les amenaces militars que van fer Alejo Vidal-Quadras i els coronels Francisco Alamán i Leopoldo Muñoz Sánchez, president de l'Associació de militars espanyols, davant la possibilitat d'un procés sobiranista a Catalunya.

"El contingut de la carta s'ha sobredimensionat, s'ha manipulat i s'ha instrumentalitzat de manera que ha creat una forta incomoditat en diferents sectors", ha assegurat Maria Badia. Segons l'eurodiputada, ha presentat la dimissió perquè ha valorat que si "aquest gest podia fer disminuir algunes incomoditats i rebaixar una mica la tensió generada, valia la pena fer-lo".

Tot i així, Badia ha defensat la carta, que considera que pretenia fer una crida a la comissària Viviane Reding perquè per "aturar les amenaces de l'ús de la força com a resolució d'un conflicte dins de la Unió Europea". "Perquè per resoldre els nostres conflictes, cal diàleg i deixar les forces de seguretat en pau, tant a Espanya com a Catalunya. Aquest és l'objectiu de la carta i no cap altre", ha defensat Badia.

"Se m'ha dit que no s'havia d'internacionalitzar el conflicte", ha admès l'eurodiputada, afegint que la carta "no va dirigida a les Nacions Unides, sinó a una comissària de la UE que justament és responsable dels drets de ciutadania europea". "La meva opinió és que el moment de crispació que estem vivint fa que una iniciativa, unes declaracions que fa uns mesos es rebrien en la seva importància real, avui es capgiren del tot", ha lamentat Badia.

Segons l'eurodiputada aquest clima de tensió ha provocat reaccions inapropiades que fan que "enlloc de preocupar-nos i condemnar les amenaces fetes contra Catalunya, es condemni els signants d'una carta que justament demanen més diàleg i menys visceralitat". Per Badia, aquest clima està especialment fomentat per "les reaccions del govern del Partit Popular d'Espanya en relació a les peticions de Catalunya". "Unes reaccions que si les comparem amb les del govern del Regne Unit en relació a Escòcia queden molt mal parades", ha afegit.

Per Badia, el govern espanyol reacciona amb "immobilisme i crispació" a les reivindicacions catalanes mentre que Londres adopta "el diàleg" i busca solucions. "Una lliçó de democràcia que aniria bé d'aprendre tant des d'Espanya com des de Catalunya", ha dit Badia. Per l'eurodiputada cal ser prudents "perquè tot és molt fràgil, però la prudència no ens ha de deixar muts".

[Font: El Punt Avui, Brussel, 24oct12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 25Oct12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.