Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10nov14


ERC interpreta que el 9-N avala avançar les plebiscitàries


Els 2.250.000 de vots emesos ahir són per a ERC un passaport cap unes eleccions per encetin un "procés constituent". Així ho ha explicat aquest migdia, la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que ha destacat la mobilització malgrat el discurs de la por i l'amenaça. "Els ciutadans ens han donat un mandat per constituir-se en estat i demanar uns poders polítics clarament constituents", ha sentenciat Rovira.

Per a Rovira, "l'única resposta al clam que ens van donar els ciutadans és celebrar unes eleccions constituents per construir la independència, obrir un procés constituent i establir un govern de transició". Un objectiu que passaria per avançar els comicis en format plebiscitari, sense posar terminis però "el més aviat possible", i per deixar de banda la proposta de diàleg plantejada ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas, que busca acordar un referèndum amb l'Estat. Pels republicans "ja s'han intentat tots els camins amb l'Estat, hem demanat 16 vegades poder exercir un referèndum". Una perspectiva que creuen que el poble de Catalunya comparteix.

Sobre una virtual llista unitària, Rovira no ha descartat aquesta opció. Ara bé, ha deixat clar que una llista d'aquestes característiques s'ha de bastir tenint molt clar el "per què" i quin "seria l'objecte". Rovira demana converses immediates per valorar el mandat democràtic que han rebut els partits amb el 9-N.

[Font: Per Quico Sallés, Nació Digital, Barcelona, 10nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 12Nov14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.