Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

24oct12


Maria Badia dimiteix com a número dos del PSOE a la UE per la carta contra les amenaces militars


L'eurodiputada Maria Badia ha dimitit aquest dimecres com a secretària general dels socialistes espanyols a l'Eurocambra, després de les pressions rebudes per haver denunciat a Brusselles les amenaces militars contra Catalunya. Badia mantindrà el seu escó i continuarà sent eurodiputada del PSC, però deixarà de fer de número dos de Juan Fernando López Aguilar, president de la delegació i que acceptarà la seva renúncia, segons fonts del partit.

Badia, de l'ala catalanista del PSC, va signar aquest dillunsuna carta conjunta amb CiU, ICV i ERC demanant a la Comissió Europea que "intervingui de forma preventiva per garantir que la resolució del conflicte català sigui pacífica i democràtica".

Els eurodiputats es van queixar que el "to que fan servir el PP i el govern espanyol" i les amenaces d'Alejo Vidal-Quadras i dels coronels Francisco Alamán i Leopoldo Muñoz Sánchez, president de l'Associació de militars espanyols, "limiten de facto la democràcia catalana i espanyola". "Independentment del model d'Estat que tingui cada persona, és inconcebible que arguments propis d'èpoques feixistes i de guerra es manifestin obertament", van lamentar.

[Font: El Punt Avui, ACN, Bussel-les, 24oct12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 25Oct12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.