Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

12nov14


Els 'barons' territorials del PSOE coordinen la resposta al 9-N


El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va reunir ahir a la nit a Madrid tots els seus dirigents territorials per abordar l'estratègia territorial dels socialistes davant la situació a Catalunya. La qüestió es tractarà en profunditat al Consell de Política Federal que van decidir convocar per diumenge que ve a Saragossa.

Segons han confirmat aquest dimecres fonts socialistes, a la trobada, del qual no s'havia informat prèviament, van assistir-hi tots els secretaris generals de les federacions del PSOE, incloent els dos presidents autonòmics socialistes, Susana Díaz i Javier Fernández. No va poder ser-hi el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per problemes d'agenda.

La reunió va tenir lloc després de la reunió de l'executiva Federal del PSOE ahir. Hi van acordar que en les pròximes setmanes concretaran la proposta de reforma constitucional que porten mesos defensant.

Un moment clau per a aquesta estratègia serà la reunió de diumenge a Saragossa: serà la primera vegada que es reunirà el nou Consell de Política Federal que presideix Susana Díaz, del qual formen part tots els barons.

El secretari general del PSOE defensa que és el moment d'abandonar la "estratègia judicial" i que cal fer política. Aquest va ser l'avís que va llançar ahir al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha advertit que "Espanya no es defensa a base de querelles". "Ja n'hi ha prou d'ultimàtums, ja n'hi ha prou de querelles, és l'hora de la política", va dir.

[Font: Ara, Ep, Barcelona, 12nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 14Nov14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.