Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17nov14


Rajoy assegura per carta a Mas que la sobirania nacional no és negociable


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja ha contestat la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, en què -just després del 9-N- li reclamava obrir un diàleg per poder celebrar una consulta pactada. La Moncloa no ha explicat els continguts de la resposta perquè entén -asseguren els seus portaveus- que és una comunicació privada entre els dos governs. Rajoy, tanmateix, subratlla que la sobirania nacional no és negociable, segons han informat a Europa Press fonts de la Moncloa.

En la seva carta de resposta, just una setmana després de la que li va enviar el president català, el cap de l'executiu exposa els mateixos arguments que ja va desgranar públicament dimecres en roda de premsa: que la sobirania nacional no és negociable, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Rajoy ja ha deixat clar moltes vegades que no negociarà la unitat d'Espanya ni la sobirania nacional: segons la seva opinió, el diàleg només té sentit i dóna fruits si es comparteix, com a mínim, la lleialtat constitucional, un fet que segons la seva opinió no està fent Artur Mas en exigir al govern espanyol que autoritzi un referèndum d'autodeterminació.

"Artur Mas desitja imposar la celebració d'un referèndum de veritat, una consulta definitiva i vaig avançar que això no pot ser. El que era il·legal fa un any ho segueix sent avui", va afirmar, rotund, el dia 12 de novembre, per afegir que el seu govern i el PP s'oposaran a "liquidar la sobirania nacional".

L'executiu espanyol afirma que el propietari de la carta és Mas i, per tant, és a ell a qui li correspon detallar-ne, si ho vol, els continguts. En qualsevol cas, Rajoy ja va esperar a llegir el document de la Generalitat abans de comparèixer, dimecres passat, en roda de premsa per analitzar el procés participatiu. Per tant, es dóna per fet que, a grans trets, el posicionament que va desgranar aleshores -i que aquest dilluns han reiterat des del PP- coincidirà amb la resposta per escrit que ara ha enviat al Palau de la Generalitat.

[Font: Per Joan Rusiñol, Ep, Ara, Barcelona, 17nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 18Nov14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.