Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

22nov14


La primera reacció internacional a la querella: l'ALDE firma una resolució en què dóna suport al 9-N


Els partits agrupats en l'Aliança dels Liberals i Demòcrates europeus (ALDE Party) del Parlament Europeu, on hi ha CDC, han aprovat aquest dissabte per unanimitat una resolució d'urgència en què "lamenten" la querella que la Fiscalia ha presentat pel 9-N. La resolució s'ha aprovat en el marc del congrés que els liberals han celebrat a Lisboa, on han assistit 500 delegats de més de 61 partits d'arreu d'Europa. Aquesta és la primera reacció internacional davant les actuacions del ministeri públic. La resolució fa referència al 9-N i dóna suport a la proposta política del president Mas.

La resolució, que s'ha aprovat aquest dissabte al plenari del Congrés del Partit de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus, fa referència a la gran mobilització ciutadana del 9-N i lamenta que alguns partits espanyols hagin presentat querelles contra el procés i el president català. El text dóna suport a la proposta política del president català, Artur Mas, tot recalcant que a Europa "els drets fonamentals de llibertat d'expressió, llibertat ideològica i el dret a manifestar-se cívicament, no poden ser ni ignorats ni negats".

El dirigent de CDC i vicepresident de l'ALDE Party, Marc Guerrero, s'ha mostrat satisfet per la resolució que s'ha aprovat aquest dissabte perquè "és la primera gran reacció internacional i europea després de la querella de la fiscalia. Guerrero ha subratllat que aquest document dóna "molt suport al president Mas i a la causa catalana" i ha destacat que "també lamenta que aquest conflicte polític es judicialitzi".

La resolució que s'ha signat durant el congrés dels liberals ha comptat amb 498 adhesions i dues abstencions. En aquest sentit, el dirigent de CDC i vicepresident de l'ALDE Party ha assegurat que "cada dia que passa Europa veu més clarament que el futur d'un Estat independent català és la millor solució". A més, ha destacat que "la negativa permanent al diàleg del govern espanyol i les seves clares mancances democràtiques preocupen profundament als governants europeus".

[Font: Ara, Barcelona, 22nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 24Nov14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.