Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

02dec14


Artur Mas escolta, Forcadell i Casals calculen el marge de maniobra


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit de la conferència d'Oriol Junqueras repetint fil per randa el mateix missatge que el president d'ERC va fer fa una setmana, en acabar el parlament de Mas en què proposava una llista única i transversal, tot i que el missatge del republicà no ha sintonitzat amb el seu, ja que ha proposat llistes separades sota un mateix paraigua.

"No és moment de fer valoracions, hem vingut a escoltar", ha respost el president a preguntes dels periodistes una vegada finalitzada la conferència al Palau de congressos de Catalunya, a Barcelona, això sí, després de saludar-se i donar-se la mà amb el dirigent republicà una vegada aquest ha baixat de l'escenari.

Durant la conferència, Junqueras ha proposat al president de la Generalitat concórrer a unes eleccions plebiscitàries que han de ser "quan més aviat millor" en llistes separades però compartint una part del nom de la candidatura i una part del programa electoral.

Marge de maniobra

Per la seva banda, les presidentes de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, que també han seguit des de primera fila la conferència que ha pronunciat Oriol Junqueras, han coincidit a veure marge per a l'acord amb la proposta que va presentar fa una setmana el president de la Generalitat, Artur Mas.

Forcadell ha assegurat que, de fet, ja ha traslladat a Mas i Junqueras la necessitat de posar-s'hi "demà mateix" malgrat que hi hagi diferències en les propostes de cadascú. "Amb els temes i la manera de fer les coses hi ha coincidència: que volen un canvi, que s'han de fer eleccions, un termini, un govern fort, entenem que hi ha marge per arribar a acords".

En la mateixa línia, Casals ha demanat aquest dimarts continuar treballant tots els sobiranistes junts "per un nou país". "Des d'Òmnium sempre diem 'unitat, urnes i independència', crec que són les tres paraules que poden resumir la conferència", ha argumentat en declaracions als periodistes, en les que ha defensat que cal seguir treballant per construir una república catalana.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 02dec14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 08Dec14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.