Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29nov14


L'ANC es compromet a treballar per una candidatura "transversal" que aglutini tot el sobiranisme


L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic aquest dissabte el seu full de ruta posterior a l'èxit de la jornada de participació del 9-N i posterior a l'estratègia política presentada pel president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts. Aquest full de ruta passa per una "candidatura transversal" per la qual l'Assemblea s'ha compromès a treballar, tal i com va avançar l'ARA. Aquesta candidatura ha d'aglutinar, segons l'ANC, totes les sensibilitats del sobiranisme.

"L'ANC assumeix el repte i es compromet a implicar-se a fons perquè sigui possible la configuració d'una candidatura d'aquestes característiques [transversal], que respon a les propostes recollides en el nostre full de ruta [aprovat en assemblea i que ja recollia les plebiscitàries com a via] i que representi i inclogui totes i cadascuna de les diverses sensibilitats socials i polítiques del sobiranisme", considera el document.

La data de les eleccions, segons s'assenyala al text, hauria de ser al febrer, de manera que el nou Parlament ja estigués constituït a la primavera. "Una candidatura així [transversal] només serà possible des de la unitat política i social que ha anat construint-se durant aquest procés i que cal enfortir a partir d'ara. Aquest enfortiment ha de ser el resultat d'un treball collectiu que persegueixi la cerca de punts de coincidència i comenci per definir el què i el com per decidir, a continuació, el quan i només en última instància el qui", assenyala el text, que considera la proposta de Mas com un "bon punt de partida".

"De la mateixa manera que hem treballat unitàriament per superar les dificultats sorgides en el moment en què la celebració del 9-N va perillar, cal mantenir els espais unitaris de treball per avançar en aquest procés i per construir els acords necessaris que assegurin la celebració de les eleccions", apunta el document.

"La jornada del 9-N ha estat un punt de no retorn en el procés d'independència. L'actitud intransigent del govern espanyol i la utilització del poder judicial pròpia d'etapes passades ha contribuït a la mobilització massiva", assenyala la declaració de l'Assemblea, llegida per Carme Forcadell i Jaume Marfany, presidenta i vicepresident de l'entitat

[Font: Per Oriol March, Cornellà de Llobregat, Ara, Barcelona, 29nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 08Dec14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.