Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29nov14


ERC manté l'aposta per presentar tres llistes independentistes sota un paraigua comú


A l'espera que dimarts el president d'ERC, Oriol Junqueras, desgrani en una conferència els detalls del full de ruta que ja va esbossar dies després del 9-N, el consell nacional dels republicans debat aquest dissabte l'itinerari després d'haver reunit d'urgència les assemblees territorials aquest dijous i divendres per captar directament l'opinió de les seves bases. En aquestes trobades hi han participat tots els militants i simpatitzants del partit, amb qui han debatut l'escenari obert ja no només amb el 9-N sinó després que Mas fes pública la seva proposta de full de ruta. Un membre de la cúpula del partit ha assistit a cada assemblea per exposar el punt de vista de la direcció.

Després d'aquests debats, els republicans mantenen l'aposta per tres candidatures sota un mateix paraigua. Consideren que aquesta fórmula permet sumar al procés independentista el màxim de sensibilitats ideològiques possibles. Parlen de tres llistes de país, una del centre liberal independentista, una altra de l'esquerra nacional independentista i una tercera de l'esquerra alternativa independentista, totes sota un paraigua com podria ser 'Ara és l'hora'. Tres pistes que, a criteri dels republicans, evitarien les fugues de vot de potencials votants provinents de sectors socialistes partidaris de la via federal, però oberts a l'opció sobiranista si s'associa a un projecte netament social.

La majoria de les assemblees territorials, segons ha pogut saber l'ARA, s'ha mostrat favorable a aquesta opció i, per tant, en contra de la llista única. Igualment, han esmenat alguns elements del full de ruta de Mas, com la necessitat d'esperar 18 mesos abans no es faci efectiva la independència a partir de les eleccions anticipades. En paraules d'un dirigent d'ERC, les tres llistes per separat i amb independents a cadascuna permet una "aliança horitzontal" per avançar conjuntament cap a la independència. I és que, segons ha afirmat a l'inici del consell nacional la secretària general dels republicans, Marta Rovira, cal trobar fórmules que permetin també sumar al projecte els indecisos, i no només els que tenen clar l'objectiu de la independència.

[Font: Per S. González i M. Colomer, Ara, Barcelona, 29nov14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 08Dec14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.