Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

25oct12


El 66,8% dels empresaris de Pimec estan a favor de l'estat propi


El 66,8% dels empresaris de la patronat de la petita i mitjana empresa (Pimec) estan a favor de la independència de Catalunya i un 21,1% són partidaris d'un estat federal, mentre que només un 12,1% prefereixen continuar com a comunitat autònoma, segons una enquesta feta públic aquest dijous.

De l'estudi també es desprèn que un 81,5% creu que una Catalunya independent seria econòmicament viable i un 82,4% es mostren a favor de l'aprovació per part del Parlament de Catalunya de la proposta de promoure una consulta sobre l'autodeterminació. El president de Pimec, Josep González, ha destacat la "contundència" dels resultats de l'enquesta i que l'objectiu era conèixer el parer dels empresaris.

En ser qüestionats sobre el finançament de Catalunya, un 97,5% pensa que hauria de tenir un millor finançament, i un percentatge similar, un 92,2% opina que Catalunya hauria de recaptar els seus propis impostos.

Pel que fa les possibles repercussions sobre les seves empreses amb motiu del debat sobre la independència de Catalunya, un 45,8% dels enquestats pensa que pot tenir "poca" incidència comercial, mentre que un 23% considera que "bastant" i poc més d'un de cada deu creu que tindria "molta" incidència en la seva activitat comercial.

En termes de boicot dels seus productes a la resta de l'Estat, un 44,3% pensa que en patiria "poc", mentre que un de cada quatre preveu que en patiria "bastant", un 23,7% "molt" i un 16,9% "gens".

De les empreses consultades, un total de 2.224, un 43,9% correspon a microempreses, un 41,4% a empreses petites i en menor proporció, un 12,2% a mitjanes empreses i un 2,6% són grans. De totes aquestes, un 35,4% venen un 30% o més a la resta de l'Estat, un 33,7% no ven gens a la resta de l'Estat i un 30,9% té menys d'un 30% del seu mercat a Espanya.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 25oct12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 26Oct12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.