Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

22des14


El TSJC admet a tràmit les querelles contra Mas, Ortega i Rigau pel 9-N


El ple de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aquest dilluns per majoria admetre a tràmit les querelles i denúncies vinculades "a la presumpta desobediència de la resolució del Tribunal Constitucional del 4 de novembre", que va suspendre la consulta alternativa del 9-N, i tots els fets que de forma "directa o indirecta" estiguin relacionats.

L'alt tribunal investigarà, per tant, les querelles que es dirigeixen contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per l'organització del procés participatiu del 9-N.

Tanmateix, no s'admeten a tràmit les querelles i denúncies dirigides contra la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ni els membres de la mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Corominas, Josep Rull i David Companyon; el conseller d'Interior, Ramon Espadaler; el portaveu del Govern, Francesc Homs, i el diputat Oriol Junqueres.

Totes les denúncies i querelles s'acumularan en un mateix procediment, que serà el més antic. Per tant, el magistrat encarregat de la instrucció serà Joan Manel Abril, que havia estat designat ponent de la querella de Manos Limpias, que va ser la primera.

El ple de la sala del TSJC, format pel president, Miguel Ángel Gimeno, i cinc magistrats (Enric Anglada, Maria Eugènia Alegret, José Francisco Valls, Josep Manuel Anglada i Carlos Ramos) ha deliberat durant gairebé cinc hores. El procés habitual per admetre a tràmit una querella consisteix a formar una sala de tres magistrats, però, en aquest cas, i donada la transcendència, es va decidir convocar el ple de la sala.

[Font: Per Laura Díaz Roig, Ara, Barcelona, 22des14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 23Dec14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.