Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

24des14


La Fiscalia Anticorrupció arxiva la investigació sobre comptes a Suïssa de Trias, segons 'El Periódico'


La Fiscalia Anticorrupció va arxivar a finals de novembre la investigació sobre suposats comptes a Suïssa de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, segons publica aquest dimecres 'El Periódico'. Tal com va explicar el 19 de novembre al Congrés el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional havia traslladat a la Fiscalia Anticorrupció la seva investigació sobre aquests suposats comptes.

'El Periódico' detalla que el mateix fiscal en cap d'Anticorrupció, Antonio Salinas, va rebre personalment la denúncia. El ministeri públic va considerar, però, que no hi havia indicis que avalessin l'existència de diners a l'estranger.

El 27 d'octubre 'El Mundo' va publicar en portada que l'alcalde de Barcelona hauria transferit 12,9 milions d'euros de comptes de Suïssa a Andorra el febrer del 2013. El mateix dia, Trias va desmentir la informació i va anunciar una querella contra el diari. L'endemà, 'El Mundo' publicava el suposat número de compte de entitat la Union de Banques Suisses (UBS) i Trias tornava a negar que tingués diners a l'estranger. Pocs dies després, aquesta entitat bancària va certificar que Trias no hi tenia ni hi havia tingut cap compte.

[Font: Ara, Barcelona, 24des14]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 29Dec14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.