Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17gen15


L'ANC vol sumar més partits a l'acord Mas-Junqueras i augmentar "la majoria social per la independència"


L'ANC treballarà perquè se sumin més forces polítiques a l'acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que té el vistiplau de les entitats sobiranistes (ANC, Òmnium i AMI) i incorporar, així, més persones "a la majoria social per la independència".

Així ho ha assegurat l'entitat a través d'un comunicat després de la reunió del secretariat nacional, reunit extraordinàriament ahir. Tot i que insisteixen que l'acord "no és el que demanava l'ANC ni pel que fa al calendari, ni en la forma, ni tampoc mostra un full de ruta perfectament travat i tancat", l'entitat admet que l'acord fixa una data per al "referèndum definitiu", pel qual "abocarà els esforços" per garantir que les eleccions tinguin "caràcter constituent".

En l'escrit, l'ANC deixa clar que no "creu" en els "intents de reformar un Estat caduc". "Volem crear un Estat nou perquè és l'única manera de tenir totes les eines que ens han de permetre fer front a les emergències socials, econòmiques i democràtiques que patim", afirma.

L'ANC ha comunicat que amb l'anunci d'eleccions, se suspèn la consulta que havia d'organitzar per decidir de manera consensuada els passos que calia fer.

[Font: Ara, Barcelona, 17gen15]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 19Jan15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.