Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17gen15


Junqueras crida a "incloure" en l'elaboració de la Constitució catalana els que no són independentistes


"Hem d'incloure aquelles persones que legítimament no votaran independència però que respectaran la decisió majoritària i acceptaran la victòria, si és el cas, de l'independentisme". Així s'ha expressat el president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció en obert als mitjans al consell nacional del partit d'aquest dissabte, reunit d'urgència després de l'anunci d'eleccions per al 27-S.

Junqueras ha fet una crida a incloure i "fer que s'impliquin", per exemple, en el procés d'elaboració de la Constitució catalana, "que ha de ser el marc en el qual hem d'encabir la tasca legal i jurídica ingent", ha dit. De fet, aquesta demanda del líder d'ERC arriba després que l'ARA hagi publicat que CiU i ERC, però també la CUP, ICV-EUiA i MES estiguin preparant el full de ruta cap a la independència. "Farem el que estigui al nostre abast perquè no se sentin exclosos i vulguin ser protagonistes en primera línia", ha sentenciat.

Per arribar a aquests "indecisos", ERC "multiplicarà els esforços" i abanderarà el discurs "social". Junqueras, en aquest sentit, ha reconegut que "per molts ciutadans allò que legitima la independència és que sigui l'instrument per fer un país net i socialment just". I en aquest punt del seu discurs ha carregat contra "les persones amb càrrecs rellevants que s'han lucrat ajudant a deslocalitzar empreses". "No podem sentir res més que un fàstic profund", ha reblat en una frase dirigida al suposat cas de corrupció en què està implicat Oriol Pujol, que aquesta setmana s'ha negat a declarar sobre la seva implicació per les presumptes gestions per deslocalitzar tres empreses. Per això, Junqueras ha fet una crida a "denunciar" aquestes actituds "perquè no passin mai més", ja que ha dit que el nou país ha de ser "lliure de qualsevol mena de frau i de corrupció" i ha assegurat que aquesta serà una "lluita de primer nivell".

Uns pressupostos fixats a Madrid

Junqueras ha lamentat que els pressupostos de Catalunya no els "decideixi" el Parlament, sinó el ministeri d'Hisenda, un fet que suposa, ha dit, "una limitació duríssima i terrible amb conseqüències dramàtiques pels ciutadans". Però malgrat això, ha demanat "superar aquesta limitació greu" i dissenyar uns comptes amb "la distribució més social possible".

En aquest sentit, ha demanat eliminar les dietes per assistir a reunions, perquè "no té sentit" que es cobri un sou i a més diners per anar a reunions "quan hi ha gent al país que no té cap ingrés", i també ha qualificat d'"injust" que es destinin diners públics a escoles que segreguen per sexes.

El 27-S ha de ser "decisiu"

Junqueras ha començat la seva intervenció afirmant que el 27-S "tenim l'oportunitat de votar per la independència de Catalunya", una oportunitat que "no podem deixar escapar". De fet, ha dit que seran les eleccions "més decisives de la nostra història".

[Font: Per Laia Vicens, Ara, Barclona 17gen15]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 19Jan15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.