Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

25feb15


Mas entén que el Constitucional legitima el caràcter plebiscitari del 27-S


Reacció del president de la Generalitat, Artur Mas, a la sentència del Tribunal Constitucional que tomba parcialment la Llei de Consultes i el Decret del 9-N. En una conferència al Cercle d'Economia de Barcelona celebrada aquest migdia, Mas ha assegurat que la decisió del TC deixa com a única sortida unes eleccions amb caràcter plebiscitari. De fet, ha apuntat que la sentència legitima el caràcter plebiscitari del 27-S.

"Si el TC ens diu parcialment 'no' a llei de consultes i ens diu 'no' al 9-N vol dir que només ens deixen un camí, i aquest camí és en forma d'eleccions", ha sentenciat. Així mateix ha desestimat qualsevol tercera via que defensa l'amfitrió de la conferència. "El Cercle diu diàleg i consens, és el que reclamem nosaltres, però perquè hi hagi vdiàleg i consens cal voluntat i si una banda diu que res, és impossible; no es tracta de trobar una via intermitja sinó que claudiquem i no que puguem decidir quin nivell i quina forma de relació hem de tenir amb Espanya", ha explicat.

Així mateix, Mas ha demanat estar al cas que "només queden sis mesos" pel 27-S i ha animat a les forces sobiranistes i al Govern a "aprofitar el temps a fons abans de les eleccions". Mas ha justificat i defensat el procés davant els empresaris perquè la "sensació és que l'actual situació no és sostenible". "A Espanya funciona la fórmula menys autogovern per tothom, igual per a tothom i a la baixa, ens enfrontem aquesta situació, cada vegada perdem plomes i les autonomies no poden desenvolupar un projecte singular, tots igual i tots a la baixa", ha assenyalat.

"La nostra aposta era viure en família, però no sense personalitat i sense la teva pròpia quota de llibertat, cada vegada aquest concepte es dissolt més, l'única manera de viure a l'Estat és paga, treballa, no molestis i no queixis... si compleixes amb això, cap problema però si això no ho acceptes llavors hi hauran problemes", ha afegit.

Mas també ha defensat que el caràcter consultiu del 27-S tot i que la qualificat del "pitjor dels instruments per comptar-se" i ha insistit que tots els intent, com els quatre estatuts, no han servit de res. "No es podrà dirigir la política catalana si això no es resolt", ha recordat i s'ha mostrat "escèptic" a què un canvi de majories a l'Estat després de les eleccions espanyoles facin una proposta.

[Font: Per Quico Sallés, Nació Digital, Barcelona, 25feb15]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 26Feb15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.