Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

12jul15


Els sobiranistes d'UDC funden el nou partit Demòcrates de Catalunya


La plataforma Hereus UDC 1931 ha presentat aquest diumenge els seus principis com a partit sobiranista sota el nom Demòcrates de Catalunya. Una formació que neix amb l'objectiu de construir un estat independent a través dels valors democristians.

En l'acte de presentació, celebrat a la Sala Barts de Barcelona, l'expresident del Parlament Joan Rigol ha assegurat que la formació serà una "fidel defensora de la llibertat política de Catalunya".

Per la seva banda, el líder d'Hereus UDC 1931, Toni Castellà, ha catalogat el naixement del partit com a "sortida de la foscor". En el seu parlament, Castellà, ha proclamat que "avui tanquem una etapa, girem pàgina i deixem enrere el Palace i tot el que representa", una frase que ha esta rebuda amb grans aplaudiments pels assistents.

El líder d'Hereus UDC 1931 també ha volgut deixar clar que el partit estarà al "costat del president Mas" i que treballarà perquè el 27-S s'entengui com un plebiscit. De moment, però, encara no tenen clar si es presentaran a les pròximes eleccions. "És un dels debats que s'ha de tractar", ha apuntat Castellà.

Durant la seva intervenció, de Gispert ha criticat els tres consellers d'Unió Ramon Espadaler, Josep Maria Pelegrí i Joana Ortega, recordant que en legislatura van estar "al costat de Mas i teòricament del procés" i ara han marxat "per coherència".

Demanen sacrificis en pro del procés

Tant Castellà com de Gispert han explicat que el procés per arribar al nou partit no ha estat fàcil i que han viscut un moment "trist i difícil", perquè han hagut de trencat amb el seu partit. Castellà ha dit que aquest ha estat el seu "sacrifici" i que ho han fet per "fer pinya" a favor del procés que viu Catalunya. Per això, ha reclamat que la resta de partits i entitats que tenen aquest mateix objectiu facin sacrificis si cal.

Aquetes demandes les han pogut sentir des de la primera família representants de diversos partits i entitats civils. Entre ells Alfred Bosch (ERC), Josep Rull (CDC), el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; el president de l'Associació Catalana de Municipis (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, entre d'altres. En l'acte també han participat el fill de Carrasco Pi i Formiguera, Raimon Carrasco.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 12jul15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 13Jul15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.