Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

24jul15


Duran: "Si Catalunya fa una DUI, l'Estat espanyol en triturarà"


El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest divendres als independentistes que amb una declaració unilateral l'Estat "ens triturarà" i ha afegit que no veu la candidatura Junts pel Sí "pilotant un futur tan complex".

En la seva carta setmanal a la militància, Duran ha avisat que "si Catalunya declara unilateralment la seva independència" no serà "mai realment independent" i, a més, l'Estat "no només ens passarà per la pedra, sinó que ens triturarà".

"O hi ha algú que de veritat creu que l'Estat es quedarà amb els braços plegats?", ha qüestionat Duran, que ha afegit: "De veritat que qui vol convertir-se en estat no és conscient de la força de l'únic Estat avui constituït, que no és un altre que l'espanyol? Sincerament, no els veig pilotant un futur tan complex!".

El democratacristià ha criticat que el Govern central no assumís quan tocava la reforma del finançament autonòmic i ara vulgui "obrir aquest meló" amb una "claríssima voluntat d'emetre missatges electoralistes", a l'hora que ha acusat l'Executiu de fer "trampa" amb el mètode de càlcul de les balances fiscals.

Però també ha criticat les "contradiccions" del Govern de CDC i ha dit que no entén que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, vulgui fer front comú amb la Comunitat de Madrid per negociar el nou sistema de finançament: "En què quedem? Que desconnectem i ens n'anem o que seguim i que cal seguir negociant?"

Duran ha recordat que el Consell Nacional d'Unió decidirà demà el candidat democratacristià a la presidència de la Generalitat per a les catalanes del 27 de setembre, que serà el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, al qual ha reiterat el seu suport.

En canvi, ha assenyalat que en la candidatura Junts pel Sí "ni tan sols està garantit que, en cas de victòria de la llista de la qual Mas forma part, aquest revalidi la seva condició d'alt mandatari de Catalunya".

També ha criticat que el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, digués que si no obté la majoria desitjada no serà diputat al Parlament: "Quin xivarri! Una mica de serietat! El que necessita Catalunya és serenitat", ha sentenciat.

Duran ha indicat que és necessari que "molts ciutadans, i especialment els que tenen responsabilitats rellevants en molts àmbits de la societat, diguin en públic el que repeteixen en privat", quan parlen en cercles tancats que estan "convençut que uns i altres ens porten al desastre", segons el socialcristià.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 24jul15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Jul15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.