Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

31oct12


Jordi Pujol: "Espanya ens vol destruir"


L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat que tot i que ell mai ha estat independentista, la situació de Catalunya ha arribat a un punt en què "no hi ha res a fer" perquè "Espanya ens vol destruir". Així va respondre, ha explicat, a un periodista anglès que li preguntava com podia ser que apostés ara pel dret a decidir quan durant 30 anys havia estat el "constructor de ponts entre Catalunya i Espanya". Pel que fa a les declaracions de l'expresident José Montilla contra un possible referèndum, Pujol li ha recordat casos d'altres països "més democràtics" com Suïssa, Canadà o la Gran Bretanya.

El president fundador de Convergència Democràtica de Catalunya, Jordi Pujol, acompanyat pel candidat de CiU per Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, Albert Batalla, i el president de CDC a Lleida, Ramon Farré, ha presentat aquest dimecres a Lleida, a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el seu últim llibre El caminant davant del congost. Quan tot és difícil i necessari'. Pujol ha explicat que ha escrit aquest llibre "per necessitat personal i de país" i ha afegit que durant molts anys ha intentat seguir un camí en la idea de Catalunya, Espanya i Europa, "un camí que era possible fins ara en el marc espanyol, però des de fa dos o tres anys sembla que aquest plantejament de progrés, convivència, el dret a la pròpia manera de ser i la capacitat de cooperació lleial no és viable".

Per Pujol aquest camí "s'ha anat tornant més pedregós i inquietant fins trobar-nos amb un congost que si el superem ens conduirà a una terra plana fèrtil i prometedora, però no podem recular, hem de seguir caminant, mantenir l'esperança i l'energia, hem d'avançar", ha dit. I s'ha mostrat convençut que "hem de caminar amb la convicció que el que cal fer és difícil, però possible".

Durant l'acte de presentació, Jordi Pujol ha explicat que l'estructura del llibre és senzilla, "tot i que pot resultar un pèl feixuga ja que el formen un seguit d'escrits i discursos que responen al moment en què es varen produir i dibuixen un camí". Ha destacat el pròleg "que explica en línies generals el camí, des de mitjan dels anys 50 fins el juliol d'enguany"

[Font: El Punt Avui, Lleida, 31oct12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 05Nov12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.